Разлики в рекламирането в Google и Facebook

Защо е необходимо използването и на двете рекламни платформи?

Ако имате добра маркетингова стратегия и желаете да увеличите вашите продажби, както и да привлечете нови клиенти вие ще използвате предимствата на рекламирането в Google и Facebook като се възползвате от особеностите на всяка една платформа за да постигнете максимална видимост. Да се спрем на основните начини за рекламирането в Google за представянето на вашите услуги и продукти. Единият начин е рекламите да се показват в горната и долната част на резултатите с помощта на ключови думи. Напр. „Вик услуги“. Другият начин е рекламите да се показват чрез изображения или видеоклипове, като това важи особено за потребителите на YouTube като изберете определени канали и сайтове. Този тип възможности са неограничени, рекламите ви ще се показват на потребителите при игра на телефона или когато проверяват своя имейл (Gmail). Това важи и за новинарските сайтове. Комерсиалните реклами са главно с цел покупко продажба.

Всички знаем за огромните възможности на Google като търсачка и предимствата и в онлайн рекламирането. Тук се използват предимно мрежата за търсене където се използват текстови реклами, както и дисплейната мрежа, където се използват качествени изображения и клипове. Google предлага по-големи възможности за реклама на посетителите на сайта с цел покупка.

Що се касае до Facebook, където са най-многобройните потребители тя дава огромни възможности за онлайн реклама, както в Instagram, така и в Audience Network и

Facebook Messenger. С публикациите си във Facebook, може да съберете повече последователи за вашата бизнес страница и повече посетители към вашия сайт. Можете също да организирате кампании, които да са оптимизирани за повече продажби.

И все пак ако продукта, който рекламирате е нов и няма голямо търсене

тогава дисплейната мрежа на Google която има огромен обхват и рекламата във Facebook са добри за неговото промотиране. Google display network може да бъде настроен да показва рекламите на всеки, който някога е посещавал сайта ни през последните 540 дни.


Една от положителните страни на рекламата във Facebook е прецизността, с която можете насочвате рекламите си във Facebook, като ги насочвате към подходящата аудитория според интереси и ценности. Ако искате да ангажирате повече хора изберете Facebook особено, че там потребителите могат да споделят информацията със свои приятели и познати. И двете платформи Google и Facebook са взаимно допълващи се, а не противопоставящи се.

Тук предлагаме възможности за една подходяща реалистична маркетингова стратегия, за да можете да се противопоставите на конкурентната индустрия, както и високо ниво на технически умения.

https://777x7.com/wp-content/uploads/2021/11/facebook-vs-google-1.png
https://777x7.com/wp-content/uploads/2021/11/777x7_logo21.png

Посетете Ни в социалните мрежи:

https://777x7.com/wp-content/uploads/2021/11/777x7_logo21.png

Посетете Ни в социалните мрежи:

Copyright by 777×7 LTD. All rights reserved.

Copyright by 777×7 LTD. All rights reserved.